Descriere
 
 
  Reflexoterapia este o stiinta bazata pe practica, o tehnica de tratament care consta in masarea talpilor, a palmelor sau capului in zonele corespunzatoare fiecarui organ. Este asociata medicinei alternative si isi gaseste originea in antichitatea egipteana si chineza, fiind o practica la fel de veche ca acupunctura sau presopunctura.
 
 
 
 
  Reflexoterapia elimina toxinele adunate in ani sau zeci de ani dar si stimuleaza toate functiile. Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile care se manifesta, cat si pe cele nedepistate inca, predispozitiile la anumite boli, eliminand cauza care le-a produs.
 
 

 
 
  Reflexoterapia, asociata in unele cazuri cu un masaj terapeutic general, impune obligatoriu un anumit regim de viata si alimentar. In felul acesta organismul se echilibreaza si se diminueaza actiunea nociva a rezidurilor metabolice. Sistemul nervos, organele senzoriale, sistemul cardiovascular, endocrin si hepatic, organele interne etc, sunt sisteme si organe care formeaza organismul uman si prin masarea punctelor reflexe din talpa se reuseste echilibrarea acestora.
 
 
 
 
  Pentru ca efectul tratamentului de reflexoterapie sa fie vizibil si de durata, pacientii care recurg la acest tratament trebuie sa adopte un regim echilibrat de viata prin eliminarea exceselor de orice fel: tutun, alcool, cafea, grasimi alimentare, stres, viata sexuala dezordonata. Deasemeni, nu este indicat a se intrerupe tratamentul medicamentos prescris de medicul curant. Dupa tratamentul reflexoterapeutic se va observa schimbarea de parametrii la analizele de specialitate si numai atunci medicul va decide schimbarea sau intreruperea tratamentului medicamentos.
 
 

 
 
  Ca durata, tratamentul poate varia de la o persoana la alta in functie de reactia fiecarui organism in parte. La afectiunile in faza incipienta sunt de ajuns 12 sedinte. In cazul bolilor cronice sunt necesare 20-25 sedinte in functie de vechimea bolii si de varsta pacientului. Timpul necesar efectuarii unei sedinte, in functie de afectiune, dureaza intre 20 si 40 minute. Cazurile deosebite fac ca o sedinta sa dureze pana la 60 minute. Dupa terminarea tratamentului se fac sedinte de intretinere, mult mai rar, ajungand de la o data pe saptamana la o data la 2 luni.
 
 
 
 
  Foarte bune rezultate se obtin in: stres, migrene, insomnii, impotenta sexuala, afectiuni hepatice si biliare, diabet, tulburari endocrine, prostatite, constipatie, reglarea ciclului menstrual, tulburari cauzate de menopauza, afectiuni respiratorii, osteoporoza, obezitate, reumatism, afectiuni ale aparatelor: digestiv, circulator, genital, urinar, afectiuni oculare, ale coloanei vertebrale (sciatica, spondiloze, cifoze etc).
 
 

 
 
  Reflexoterapia, avand si contraindicatii, nu poate fi practicata decat de personal calificat si cu bogate cunostinte de medicina.
 
 
 
 
  In concluzie, principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor adunate in terminatiile nervoase, revigorarea circulatiei sangvine in regiunile deficitare, tratarea afectiunilor existente, depistarea altora de care nu se stia si eliminarea cauzelor care le-a produs.
 
 

 
 
  Pot beneficia de tratament pacientii cu varsta cuprinsa intre 1 an si 85 ani. Pe langa reflexoterapie si masaj terapeutic, pacientii beneficiaza si de combinatii de tratament cum ar fi:
  • reflexoterapie-masaj
  • terapeutic-tratament fitoterapeutic-meloterapie
  • cromoterapie-aromoterapie
    Capacitatea cabinetelor de la Spitalul Colentina si cel din Sos. Fundeni este de 60-70 pacienti/zi. Personalul care deserveste aceste cabinete este de inalta calificare iar colaboratorii sunt cadre medicale cu multa experienta in specialitate.